Legutóbbi bejegyzések
h | k | s | c | p | s | v |
---|---|---|---|---|---|---|
« feb | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Borpromenad Borvidékek
Magyarországon 22 borvidéket különböztethetünk meg. Több évnyi folyamatos csökkenés után végre elmondhatjuk, hogy a szőlős területek egyre nőnek hazánkban. Ennek köszönhetően nőtt a bortermelés is, a jó szőlőtermés rengeteg új ízzel, aromával gazdagítja a pincéinket, és manapság már az áruházak polcait is. Megtalálható a testes vörösbortól kezdve a friss rozén át a könnyed fehérborig szinte minden árnyalata az italnak. A Bikavér elnevezéssel hazánkban két borvidéken is termesztenek borokat. Szekszárdon és Egerben. A Chardonnay bor Tokajt kivéve minden borvidéken előállítható. A Hárslevelű a Tokaji borok fő alkotóeleme, emellett Siklóson és Egerben is termesztik. A Kadarkát az alföldön és Szekszárd környékén szokták előállítani. A Kékfrankos Szekszárdon és Egerben is a Bikavér egyik fő alkotóeleme, de már önállóan is palackozzák. A Tramini elsősorban a Balaton partján fordul elő, a a kékoportót Villányban könnyű, friss gyümölcsös vörösborként palackozzák.